Умните договори набират скорост в Cardano

от Anakin
0 коментари

Ефектът от форка Vasil, която обеща да подобри мащабируемостта на Cardano и функционалността на интелигентните договори, започва да се проявява – за две седмици след актуализацията в мрежата бяха добавени 100 нови интелигентни договора. 

Първоначално мрежата Cardano получи функционалност за интелигентни договори през септември 2021 г., но едва в началото на август тази година мрежата достигна крайъгълния камък от 3000 интелигентни договора. С хард форка на Васил на 22 септември обаче разработчиците започнаха да набират скорост. 

Според данни от Cardano Insight преди актуализацията на Vasil в мрежата е имало 3 292 интелигентни договора. След хард форка в Cardano вече има повече от 3430 интелигентни договора, включително над 100 нови Plutus Scripts (платформа за интелигентни договори, базирана на Cardano). 

Фондация Cardano сподели данни, потвърждаващи нарастването на броя на интелигентните договори в мрежата. Статистиката показва, че използването на интелигентни договори с метаданни е нараснало с 11%, докато тези без метаданни са се увеличили с 14%.

Ръст на дейностите на веригата на Cardano

Фондация „Кардано“ съобщи за общо увеличение на активността във веригата през септември. Данните илюстрират, че обемът на транзакциите ADA е нараснал с 51,3%, докато метаданните в мрежата са се разширили с 23,6% през предходния месец.

При Cardano също се наблюдава повишена активност във веригата, като броят на извършените трансакции достига 51,2 милиона, което представлява ръст от 4,2% от август насам. Освен това общият брой на портфейлите на ADA нарасна с 1,34% през септември.

Въпреки хард форка на Васил, Cardano не се радва на голям пазарен успех, като заложените ADA паднаха под 80 млн. долара за първи път от януари 2022 г. насам. 

You may also like

Остави коментар