Portal Fantasy RPG ще бъде пусната на Avalanche Blockchain

от Anakin
0 коментари

Новата ролева игра „Portal Fantasy“ ще използва блокчейна на Avalanche. Екипът на разработчика съобщи, че стартирането се очаква през 2023 г.

Portal Fantasy е предстояща браузърна пикселна ролева игра, управлявана от общността, която наскоро привлече вниманието на инвеститорите както в игралната, така и в криптоиндустрията.

Списъкът на спонсорите на играта включва Makers Fund, Blizzard Fund, Ava Labs, YGG SEA, Avalaunch, GFR Fund, Infinity Ventures, Genesis Block Ventures, Keychain Capital, C2 Ventures, Mirana, Wave Financial и D1 Ventures.

Екипът на разработчиците избра да пусне играта в мрежата на Avalanche. Avalanche (AVEX), заедно със Solana (SOL), се опитва да се пребори с доминиращата позиция на Ethereum (ETH) на пазара. Тя се превърна в блокчейн за разработчиците на криптоигри, като предложи на потребителите по-ниски такси за газ и по-бързи транзакции.

Фокус върху устойчива икономика в играта

Разработчиците на „Portal Fantasy“ заявяват, че новата игра ще се занимае с настоящия проблем с неустойчивостта на икономиката в играта. Както се твърди в бялата книга на играта, екосистемата на Portal Fantasy няма да разчита на растежа на потребителите, за да възнаграждава играчите.

Portal Fantasy целенасочено избягва механизмите „pay-to-play“, които позволяват на китовете да хвърлят големи суми пари, за да бъдат възнаградени. Самоподдържащият се модел, на който се основава икономиката на Portal Fantasy, гарантира, че тя не разчита на нови играчи, за да възнагради съществуващите.

Играта ще включва стабилна система за възнаграждение на активните играчи, за да продължат да напредват и да взаимодействат с играта. За да осигурят постоянен източник на ангажиращо съдържание за играта, разработчиците на играта ще се съсредоточат върху материали, създадени от потребителите, и взаимодействия с общността. Механиката на играта Portal Fantasy се развива между две роли на играчите – герои и архитекти.

Героите изследват фантастичните светове на играта и изпълняват задачи. Играчите могат да улавят, да се бият или да обучават същества, приличащи на покемони, наречени Порбъл. Всяко от тези същества е уникален актив на НФТ. Игровият стил на архитектите е да създават светове и куестове с помощта на вградения редактор на карти.

Наградите ще следват и двата начина на игра. Героите ще бъдат възнаграждавани въз основа на изпълнените куестове, докато Архитектите ще се възползват въз основа на излагането на генерираното от тях съдържание.

Играта е изградена на базата на два токена: за членство в $PFT (подписаният от Portal Fantasy токен) и извън веригата ORB – токенът за валутата в играта. Според екипа общият брой на $PFT ще бъде ограничен до един милиард.

You may also like

Остави коментар