Резервите на ETH на FTX паднаха до най-ниското си ниво , след като Binance започна да продава всички токени на FTX от своите сметки

от Anakin
0 коментари
  • Резервите на FTX Ethereum (ETH) паднаха до най-ниското си ниво от ноември 2020 г. насам.
  • FTX е получавала средства от Alameda Research под формата на Ethereum и stablecoins.
  • Последното развитие на събитията съвпада с изявлението на главния изпълнителен директор на Binance CZ, че ще продадат токените FTX FTT.
  • CZ защити този ход, като заяви, че това не е атака срещу конкурент.
  • Пазарът е все по-загрижен, че това може да предизвика спирала на смъртта, подобна на тази на Terra-Luna през май.
  • Според появилите се данни от CryptoQuant резервите на FTX Ethereum (ETH) са спаднали до най-ниското си ниво от ноември 2020 г. насам. В доклада се посочва, че резервите на ETH са се понижили с почти 300 000 за два дни. Понастоящем резервите на FTX ETH остават на ниво от 108 246,43.

В отговор на това данните на Nansen показват как 26 600 ETH са били изпратени от Аламеда към FTX – оставяйки неговия остатъчен баланс от 9 325 ETH.

Струва си да се отбележи, че криптомилиардерът Сам Банкман-Фрид има дялове както в Alameda Research, така и в борсата FTX. Последното развитие на събитията съвпада със съобщението на Binance, че ще продадат токените FTX FTT.

FTX може да претърпи огромна криза, ако Binance продаде своя FTT холдинг


Снощи главният изпълнителен директор на Binance Чангпенг Джао (CZ) обяви желанието на Binance да продаде FTT токените в баланса си, като се аргументира, че борсата няма да подкрепя „хора, които лобират срещу други участници в индустрията“.

Елисън представи, че Аламеда има в резервите си активи на стойност над 10 млрд. долара. Той установи, че цифрите не са били включени в излезлите доклади. В момента FTT се търгува на цена от 22,23 долара, което е с над 15% по-малко от 48-часовия връх от 25,78 долара.


Новините за евентуална неплатежоспособност не притесняват Сам Банкман-Фрид, тъй като той смята, че последните новини се основават на „фалшиви слухове“ и потвърди, че FTX разполага с достатъчно средства, за да покрие всички клиентски авоари.

You may also like

Остави коментар