Binance USD (BUSD) печели „Втората голяма Stablecoin война“

от Anakin
0 коментари

Пазарната капитализация на Binance USD (BUSD), стабилната валута, емитирана от най-голямата криптовалутна борса в света, нарасна през последните няколко месеца на фона на това, което сега се нарича „Втората голяма стабилна война“.

Пазарната капитализация на BUSD се покачва

BUSD започва да се възползва от предимствата на агресивния ход, предприет от Binance. През септември Binance обяви, че изключва от списъка няколко стабилни монети, включително USDC на Circle.

Този ход имаше за цел да увеличи полезността и предлагането на стабилните монети на Binance. Този ход се отплати, тъй като предлагането на BUSD за първи път в историята надхвърли 20 млрд. долара.

През последните два месеца пазарната капитализация на BUSD скочи с 22% в условията на преобладаващо мечи пазар. В началото на годината пазарната капитализация на BUSD падна под 14 млрд. долара, но сега възлиза на 21,63 млрд. долара.

Пазарната капитализация от началото на годината на Binance USD (BUSD). Източник: CoinMarketCap

BUSD претендира за по-висок пазарен дял на стабилните монети


Пазарната капитализация на BUSD не само се е повишила, но и пазарният дял на стабилните монети е достигнал 15,48% от общото пазарно предлагане на стойност 140 млрд. долара. Освен това BUSD е постигнала 22% доминираща позиция в търговията със стабилни монети.

Според Сам Банкман Фрид, главен изпълнителен директор на FTX, промяната в предлагането се дължи на агресивния ход на Binance и бележи началото на „Втората голяма стабилкойн война“.

След изваждането си от Binance, Circle започна да планира да пусне своя USDC на пет нови блокчейна, за да увеличи приемането на стабилната монета.
Защо трябва да ви интересува
Тъй като стабилните монети се превръщат в ключов компонент на пазара на криптовалути, Binance иска нейният BUSD да бъде по-голям от двата му водещи конкурента – USDT и USDC.

You may also like

Остави коментар