CEO на Coinbase не се надява на бичи пазар, опасявайки се от 50% спад на приходите в сравнение с 2021 г.

от Anakin
0 коментари

Голяма част от приходите на Coinbase са от такси за търговия и те не очакват скорошно увеличение на печалбите.
Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг, казва, че SBF „смесва средства“ и призовава „откраднатите“ пари да бъдат „върнати“.
Акциите на Coinbase са се понижили с 80% спрямо пика си през 2022 г.
Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг, заяви, че приходите на борсата в края на годината ще намалеят „приблизително наполовина“. По време на задълбочено интервю в предаването на Дейвид Рубенщайн по Bloomberg: Той каза: „В момента е в процес на изпълнение на задълженията си:

„Миналата година през 2021 г. реализирахме около 7 млрд. долара приходи и около 4 млрд. долара положителна EBITDA, а тази година, с оглед на това, че всичко се понижава, изглежда, знаете, приблизително наполовина или по-малко.“

Говорител на Coinbase също потвърди, че приходите през 2022 г. се очаква да бъдат по-малко от половината от приходите през 2021 г. Подобно на много акции, дялове и криптовалути, Coinbase е спаднала с 88,06% от най-високата си стойност в историята.

След интервюто на Армстронг цената на акциите се понижи с още 1,64% до текущата цена на търговия от 40,57 долара към момента на пресата. Най-ниската стойност за всички времена е 40,32 долара към днешна дата.

Армстронг се изказа публично срещу SBF, като заяви, че средствата на клиентите са били „откраднати“. В последната си медийна изява пред Bloomberg Армстронг твърди, че падането на FTX е „черна точка за индустрията“ и сравнява SBF с други лоши актьори като Бърни Мадоф. Той също така казва:

„Оказва се, че те [FTX] са взели средства на клиенти от своята борса и всъщност са ги смесили или преместили в своя хедж фонд, след което са се оказали в много лоша позиция.
Мисля, че сега трябва да се зададат някои наистина сериозни въпроси относно това дали част от тези пари трябва да бъдат върнати, защото изглежда, че са били откраднати от клиентите.“
Армстронг приветства регулацията, като я нарече „хубаво нещо“, тъй като продължава да работи с регулаторните органи в страните от Г-20.

You may also like

Остави коментар