Изпадналата в затруднение Crypto.com (CRO) получи лиценз за платежна институция в Бразилия

от Anakin
0 коментари

Crypto.com получи лиценз за платежна институция от Централната банка на Бразилия.
Лицензът ще позволи на борсата да продължи да предлага регулирани услуги за фиатни портфейли за бразилските клиенти.
Crypto.com е активна в Бразилия от ноември миналата година, като предлага на клиентите си карти Visa за извършване на плащания с местни фиати и техните криптовалути.
Централизираната криптоборса Crypto.com (CRO) получи лиценз за платежна институция (EMI) от Централната банка на Бразилия, съобщи компанията в четвъртък.

Лицензът ще позволи на Crypto.com да продължи да предлага регулирани услуги за фиатни портфейли за потребителите в Бразилия – една от най-активните латиноамерикански държави в крипто пространството. Лицензът също така ще превърне Crypto.com в първата лицензирана криптоборса в Бразилия.

Борсата присъства в Бразилия от ноември 2021 г., когато представи своята карта Visa, с която клиентите могат да правят покупки с местен фиат и своите цифрови активи.

„Бразилия и целият пазар LATAM са значим регион в преследването на нашата визия за криптовалута във всеки портфейл. Невероятно горди сме, че си осигурихме лиценз в Бразилия, който ни позволява да бъдем водещи като сигурна, защитена и съвместима платформа. Очакваме с нетърпение да продължим да работим с регулаторните органи и властите в целия регион в развитието на криптовалутата и блокчейн технологията“, заяви главният изпълнителен директор на Crypto.com Крис Маршалек.
Crypto.com е получила различни лицензи от Сингапур, Франция, Обединеното кралство, Обединените арабски емирства, Южна Корея, Канада и др. Това се случва въпреки бурната година за криптопазарите, удара по репутацията след отпадането на FTX и няколко публични грешки.

Една от тях беше прехвърлянето на 320 000 ETH, или почти 85% от резервите на ETH на борсата, към Gate.io, друга централизирана борса. Последната след това върна 285 000 ETH на Crypto.com. Когато потребителите в Twitter разбраха за транзакцията, Маршалек бързо отговори, че това е „инцидент“ и никога повече няма да се случи.

Други обаче спекулират, че средствата са били изпратени на Gate.io, за да разполага той с достатъчно количество активи, за да направи успешна проверка за наличие на резерви. Това предизвика банково бягство в Crypto.com, при което милиарди долари напуснаха борсата. Нейният роден токен, CRO, се срина с повече от 50% при новината.

Все по-голямо приемане на криптовалути в Бразилия
Бразилия е една от водещите страни в света по отношение на приемането на криптовалути. Според неотдавнашно проучване, направено от Chainalysis, Бразилия се нарежда на седмо място в световен мащаб и на първо място в Латинска Америка.

Въпреки че клиентите в Бразилия използват криптовалута за всякакви цели, проучването на Chainalysis показва, че най-разпространеният случай на използване на криптовалута в страната са спекулативните инвестиции сред търговците на дребно и професионалните търговци.

Спекулативното инвестиране е много по-често срещано в Бразилия, отколкото в другите държави от Латинска Америка. Например търговската дейност сред професионалните инвеститори и инвеститорите на дребно на Mercado Bitcoin, една от най-големите бразилски криптоборси, в Бразилия е почти два пъти по-голяма, отколкото в останалите страни от Латинска Америка.

Латиноамериканският пазар, особено Бразилия, е силно търсен от криптоборсите. Binance, най-големият конкурент на Crypto.com в Бразилия, придоби брокерската къща Sim;paul, компания, оторизирана да оперира от Централната банка на Бразилия и Комисията за ценни книжа и борси. Binance също така откри два офиса в Сао Паоло и Рио де Жанейро, в които работят над 150 служители.

You may also like

Остави коментар