CZ създава възстановителен фонд за крипто проекти в ликвидна криза

от Anakin
0 коментари

Цените на биткойна и криптовалутите се повишиха тази сутрин заради новината, че CZ иска да създаде „Фонд за възстановяване на индустрията“, за да подкрепи силни проекти, преживяващи ликвидна криза.

Тази сутрин всички криптовалути бяха в низходящ тренд, тъй като вълните от продажби продължиха на фона на несигурността и страха, предизвикани от срива и фалита на империята за криптообмен и търговия на Сам Банкман.

Въпреки това, съобщението на главния изпълнителен директор на Binance Чанпенг Дзао (CZ) в Twitter по-рано днес, че компанията му ще създаде фонд за възстановяване на индустрията, осигури така необходимото облекчение за пазара, дори ако то може да е само краткотрайно.

След новината биткойнът поскъпна с около 6% от 15 800 до 16 900 долара, което представлява добре дошло отклонение от постоянното низходящо спускане към следващото основно ниво на подкрепа около 13 700 долара.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите се повиши с подобен процент и добави около 46 млрд. долара през следващите шест часа, макар че все още не е ясно дали ралито ще бъде нещо по-съществено.

Тази сутрин Ройтерс публикува видеоклип в YouTube, в който главният изпълнителен директор на Binance е интервюиран на срещата на върха B20 в Индонезия. По време на интервюто ЧЗ отправи призив за повече регулации за криптоиндустрията, след като видя, че FTX подаде молба за фалит миналия петък и след решението на Binance да се оттегли от офертата за спасяване.

„Трябва да повишим яснотата на регулациите и сложността на регулациите в криптопространството.“

„През последната седмица в нашата индустрия настъпиха толкова много сътресения. Искам всички да разберат, че това не отразява всичко в индустрията. Индустрията преминава през възходи и падения. Имаме един или дори повече лоши играчи в бранша, но браншът все още се развива. Ние все още се развиваме.“

You may also like

Остави коментар