Ethereum ще изпревари Visa с zkEVM Rollups, казва съоснователят на Polygon

от Nasko Georgiev
0 коментари

Ново решение за мащабиране, zkEVM Rollups, може да позволи на Ethereum да задмине Visa по отношение на пропускателната способност на транзакциите, казва съоснователят на Polygon Михайло Биелич.

zkEVM Rollups, ново решение за мащабиране за Ethereum, ще позволи на протокола за smart договори да изпревари Visa по отношение на пропускателната способност на транзакциите, каза съоснователят на Polygon Михайло Биелич в скорошно интервю за Cointelegraph.

Наскоро Polygon заяви, че е първият, който е внедрил zkEVM решение за мащабиране, което има за цел да намали транзакционните разходи на Ethereum и да подобри пропускателната способност. Този протокол от ниво 2 може да обедини няколко транзакции и след това да ги препредаде към мрежата Ethereum като една транзакция..

Решението, според Bjelic, представлява Светия Граал на Web3, тъй като предлага сигурност, мащабируемост и пълна съвместимост с Ethereum, което означава, че разработчиците няма да трябва да учат нов език за програмиране, за да работят с него.

 „Когато стартирате решение за мащабиране, в идеалния случай искате да спестите време на разработчиците. В противен случай ще има много търкания“, обясни Bjelic.

Според Sandeep Nailwal, другият съосновател на Polygon, това решение ще намали таксите на Ethereum с 90% и ще увеличи пропускателната способност на транзакциите до 40–50 транзакции в секунда.

Както Белич посочи, ако бъде допълнително надграден, ZkEVM Rollups може един ден да обработва хиляди транзакции в секунда, като по този начин изпреварва основните платежни системи като Visa.

Гледайте цялото интервю в YouTube.

You may also like

Остави коментар