Испанската футболна федерация засилва присъствието си в Web3, като стартира исторически моменти от Копа дел Рей с Realfevr

от Anakin
0 коментари

Партньорството ще позволи на футболните фенове да събират уникални видео моменти от Copa del Rey – уникално състезание, в което участват играчи от световна класа като Марадона, Касияс, Меси, Кристиано Роналдо, Зубисарета, Футре, Неймар, Раул, Иниеста, Уго Санчес и др.

RealFevr и Кралската испанска футболна федерация (RFEF), висшият ръководен орган на испанския футбол, обявиха днес тригодишно партньорство за геймификация на исторически и емблематични моменти от Копа дел Рей.

Партньорството ще позволи създаването на ексклузивни цифрови колекционерски предмети, представящи незабравими видео моменти от едно от най-гледаните футболни състезания. Футболни звезди от световна класа като Диего Марадона, Икер Касияс, Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Тибо Куртоа, Дейвид Бекъм, Гайска Мендиета, Пауло Футре, Роберто Карлос, Неймар, Раул, Андрес Иниеста, Уго Санчес, Гарет Бейл, Сантяго Канисарес, Давид Вила, Самуел Ето’о, Жерар Пике и много други, са само част от примерите за играчи, които са се борили за голямата купа на Испания.

RealFevr разработи децентрализирана Web3 платформа, която позволява на футболните фенове да купуват цифрови пакети, да събират исторически видео моменти и да ги продават peer-to-peer (p2p) на пазара. Иновативният португалски стартъп понастоящем се позиционира като една от най-опитните компании в тази новаторска индустрия, след като пусна и разпродаде за няколко часа няколко колекции от моменти, което представлява повече от 145 хил. продадени пакета от стартирането на първото издание. Тези моменти не само могат да се събират, но и да се използват в предстоящата им игра Web3: FEVR Battle Arena.

Испанската кралска футболна федерация (РФЕФ) ще стане първата национална футболна федерация в света, която ще създаде официални цифрови видеоколекции от едно от своите състезания. Тази стъпка към иновациите е в пълно съответствие със стратегическия план за периода 2020-2024 г. на сегашния й Борд на директорите, който защитава професионализацията, модернизацията и цифровизацията на организацията като едно от големите предизвикателства. С новия формат на Копа дел Рей, лансиран преди 4 сезона, турнирът запазва целия си престиж и исторически корени, като в същото време е спечелил на емоционалност, брой голове и привлекателност за зрителите.

„Напредъкът се постига стъпка по стъпка. И днес с гордост заявяваме, че сме една стъпка по-близо до осъществяването на нашата визия, не само като компания, но и като активен участник в цифровата революция в спортната индустрия. RFEF ни се довери да направим тази огромна крачка, превръщайки се в първата национална футболна федерация в света, която прави това. А сега ще можем да предоставим на феновете по цял свят красиви парчета от историята на испанския футбол под формата на дигитални колекционерски предмети“, заяви Фред Антунес, главен изпълнителен директор на RealFevr.

„Споразумението ни с RealFevr е чудесна новина за феновете на Копа дел Рей по целия свят и ще ни позволи да споделим с тях исторически моменти от състезанието, които ще бъдат уникални в екосистемата на web3 благодарение на опита на Realfevr и великолепната общност от потребители.“ – заяви Рубен Ривера, маркетинг директор на RFEF.

Първата капка моменти на RealFevr x RFEF ще бъде пусната през 2022 г., така че всички фенове, които се интересуват от увеличаване на личната си футболна колекция, трябва да следят социалните медии на RealFevr и RFEF или да регистрират интереса си на www.realfevr.com.

You may also like

Остави коментар