MoneyGram обявява плановете си да позволи на потребителите да купуват и продават криптовалути

от Anakin
0 коментари

Компанията за peer-to-peer плащания MoneyGram обяви плановете си да даде възможност на потребителите да купуват, продават и държат крипто активи.

Компанията заяви, че потребителите в избрани региони ще могат да търгуват и съхраняват Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC).

Купуване, продажба и търговия с криптовалути

Глобалната фирма за разплащания MoneyGram (MGI) обяви, че добавя нова услуга към мобилното си приложение. Услугата ще позволи на клиентите в почти всички американски щати и окръг Колумбия да купуват, продават и държат криптовалути като Bitcoin (BTC), Ether (ETH) и Litecoin (LTC). Компанията за разплащания добави, че планира да добави още криптовалути към услугата през 2023 г., в зависимост от глобалните регулации.

Председателят и главен изпълнителен директор на MoneyGram, Алекс Холмс, заяви:

„Тъй като интересът на потребителите към цифровите валути продължава да се ускорява, ние сме в уникална позиция да отговорим на това търсене и да преодолеем пропастта между блокчейн и традиционните финансови услуги благодарение на нашата глобална мрежа, водещи решения за съответствие и силна култура на финтех иновации.“

Според източниците стартирането на тази последна инициатива е част от визията на компанията да увеличи приемането на криптовалути и да осъществи „реални случаи на използване на криптовалути и блокчейн“. MoneyGram добави новата услуга в партньорство с криптоборсата CoinMe. MoneyGram направи стратегическа инвестиция в борсата по-рано тази година. Инвестицията в CoinMe дойде, след като MoneyGram си партнира с CoinMe, за да даде възможност на клиентите да купуват и продават BTC срещу фиатна валута в около 12 000 търговски обекта в САЩ.

Това не е първият опит за навлизане в криптовалутите

В началото на октомври 2021 г. компанията за peer-to-peer плащания обяви партньорство с Stellar Development Foundation и Circle, за да даде възможност за криптоплащания чрез местни валути. През ноември 2021 г. компанията обяви стартирането на пилотен проект за внасяне и изнасяне на пари в брой на живо в Съединените щати. Потребителите, участващи в пилотния проект, можеха да депозират средства в съответните си дигитални портфейли чрез всеки обект на MoneyGram.

You may also like

Остави коментар