Ren Protocol иска да прекъсне връзките си с Alameda

от Anakin
0 коментари
  • Проектът заяви, че все още разполага с финансиране до края на годината.
  • Ren възнамерява да използва новото финансиране, за да работи и пусне Ren 2.0 – версия на мрежата с отворен код и собственост на общността.
  • Екипът заяви, че в близко бъдеще ще закрие Ren 1.0.
  • Протоколът Ren, мост, улесняващ прехвърлянето на активи между различни блокчейн, обяви плановете си да намери нови източници на финансиране, след като компанията майка – Alameda Research, фалира преди седмица.

Ren беше придобита от Alameda през февруари 2021 г. Оттогава фирмата за криптотърговия на Сам Банкман-Фрид е единственият източник на финансиране за целия проект. Ren, която е обработила около 13 млрд. долара обем на кръстосани вериги от стартирането си през 2020 г., заяви, че все още разполага с финансиране до края на това тримесечие, но вече търси допълнителни средства, за да се задържи на повърхността.

„Чрез продължаващите дискусии с общността за това коя възможност изглежда най-обещаваща, когато е готова, на общността ще бъде предложено официално предложение за управление. Ако то бъде одобрено, ситуацията ще бъде напълно разрешена и ще ни придвижи напред. Ако бъде отхвърлено, общността ще трябва да доведе до нов кръг от дискусии и предложения, докато се вземат окончателни решения“, заяви екипът.
Една от причините, поради които Ren иска да набере нов капитал, е да пусне Ren 2.0 – версия на мрежата с отворен код, управлявана от общността. Екипът заяви, че е на път да внедри Ren 2.0 в тестовата мрежа, но все още се нуждае от време, за да накара всичко да работи. Първоначалната версия, Ren 1.0, ще бъде обезценена в близко бъдеще.

Ren беше в челните редици на хакерската атака срещу FTX, която се случи един ден след като борсата обяви фалит. Неизвестна организация или физическо лице източи борсата за няколкостотин милиона долара и след това размени почти всичко за Ethereum (ETH). Оттогава обаче нападателят, който е сред 40-те най-големи притежатели на ETH, е обменил хиляди ETH за renBTC, което според мнозина е част от усилията за пране на пари.

Въпреки че самоличността на хакера е неизвестна, Комисията по ценни книжа на Бахамите (SCB) заяви, че е наредила на FTX Digital Markets, бахамското дъщерно дружество на FTX, да прехвърли всичките си активи на правителството. SCB обаче не е предоставила конкретни адреси на портфейли, суми на токени или идентификатори на трансакции, свързани с нейната заповед.

You may also like

Остави коментар