Telegram въвежда Non-Sim Sign-Ups, задвижвани от блокчейн технология

от Anakin
0 коментари

Ориентираната към блокчейн платформа за социални медии Telegram въведе нова функция, която позволява на потребителите да създават акаунти, използвайки анонимни номера, базирани на блокчейн, вместо мобилни номера.

Telegram въвежда регистрация без сим карта

Популярното приложение за изпращане на съобщения Telegram се отказва от задължителното изискване за регистрация с мобилен телефонен номер, като обявява, че потребителите вече могат да се регистрират с анонимни номера, базирани на блокчейн.

За да се регистрират без телефонни номера, Telegram изисква от потребителите да закупят „захранвани с блокчейн анонимни номера“ от Fragment, децентрализирана платформа за търгове, основана от създателя на Telegram Павел Дуров.

Покупките във Fragment се извършват чрез свързания с Telegram токен The Open Network (TON). Понастоящем тази функция не е достъпна за потребителите от Съединените щати, тъй като Fragment не предлага услугите си в региона.

Telegram продължава да залага на блокчейн технологиите, като наскоро обяви плановете си да пусне децентрализирани продукти за криптовалута. Тези продукти включват децентрализирана криптоборса (DEX) и портфейл, който не се използва за съхранение.

При изграждането на своята блокчейн екосистема Telegram набляга на необходимостта от децентрализация. Дуров заяви, че „проектите, базирани на блокчейн, трябва да се върнат към своите корени – децентрализацията“.

You may also like

Остави коментар