TRON DAO на Джъстин Сън купи 1 милиард долара Tether (USDT), който за кратко падна до 0,97 долара

от Anakin
0 коментари
  • USDT изгуби своята стойност и за кратко падна до 0,97 USD. Сега се търгува за около 0,99.
  • TRON DAO на Джъстин Сун закупи токени USDT на стойност 1 млрд. долара, за да стабилизира фиксираната стойност.
  • Данните на Onchain показват, че Alameda Research е открила няколко къси позиции върху USDT.
  • Alameda е един от най-големите купувачи на USDT.

TRON DAO е закупила токени Tether (USDT) на стойност 1 милиард долара. Това се случва в момент, когато най-големият стейбълкойн губи обвързаността си с щатския долар в съотношение 1:1 и за кратко падна до около 0,97 USD.

От TRON DAO заявиха в туитър, че са решили да закупят USDT, за да „защитят цялостната блокчейн индустрия и криптопазара“. DAO първо написа в Twitter, че ще закупи USDT на стойност 300 млн. долара, но минути по-късно изпрати друг tweet с актуализираната цифра от 1 млрд. долара.

USDT, която има пазарна капитализация от 69 млрд. долара, започна да се обезценява рано сутринта в четвъртък. Данните от Etherscan показват, че Alameda Research, фирмата за криптотърговия на Сам Банкман-Фрид, за която се говори, че е в несъстоятелност, е открила няколко малки къси позиции в размер от 250 000 до 500 000 долара в USDT.

Паоло Ардоино, главен технологичен директор на Tether, заяви в Twitter, че компанията е обработила обратни изкупувания на стойност около 700 млн. долара през последните 24 часа. Освен това той настоя, че фирмата е изправена пред „никакви проблеми“.

Твърди се, че основателят на TRON и криптомилиардерът Джъстин Сън създава план за спасяване на борсата FTX на Сам Банкман-Фрид, след като Binance се оттегли от сделката за придобиване на закъсалия си конкурент. Не е ясно дали сделката ще включва Alameda, за която се смята, че заедно с Cumberland Global е закупила около две трети от всички USDT, които понастоящем са в обращение.

В последните доклади се казва, че Alameda е била на ръба на несъстоятелността още през май, когато Terra и нейният алгоритмичен UST се взривиха. Банкман-Фрид е предоставил на Alameda 4 млрд. долара, за да ѝ помогне да остане на повърхността. Паричната инжекция включваше депозитите на потребителите на FTX.

Tether също така отрече да има експозиция към Alameda и заяви, че фирмата е купила USDT с USD, а не FTT, родния токен на FTX, чиято стойност се срина с над 90% през последните няколко дни.

Това не е първият път, в който USDT губи своята обвързаност, предизвиквайки паника на пазара. Когато Terra се срина, USDT се срина до едва 0,91 USD на някои борси.

You may also like

Остави коментар