Visa и Crypto.Com пускат на пазара вдъхновена от Световната купа колекция от НФТ

от Anakin
0 коментари

Един от най-големите световни финансови оператори, Visa, обяви, че пуска нова колекция от незаменяеми токени (NFT), наречена „Visa Masters of Movement“.

Колекцията ще бъде пусната в партньорство с Crypto.com, спонсор на предстоящото Световно първенство по футбол.

Колекция „Visa Masters Of Movement

Visa обяви стартирането на нова колекция от НФТ, кръстена „Visa Masters of Movement“. Колекцията има за цел да ангажира футболните фенове по време на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Катар. Компанията описва колекцията NFT като „първото по рода си“ хибридно преживяване. Колекцията ще включва търг на НФТ преди събитието и завладяваща активация за футболните фенове и феновете на НФТ.

Старши вицепрезидентът на Visa, Андреа Феърчайлд, заяви:

„С наближаването на Световната купа по футбол 2022™ искаме да отпразнуваме футбола, изкуството и технологиите през призмата на това, което прави Световната купа по футбол™ толкова специална – безумно запалените фенове, легендарните спортисти и способността за няколко кратки седмици да обединим света по уникален начин.“

Подробности за колекцията

Колекцията Visa Masters of Movement ще включва уникални аватари, цифрови произведения на изкуството и други колекционерски предмети. Всички те ще бъдат подбрани и вдъхновени от състезанията за Световната купа по футбол и Световната купа за жени на ФИФА. НФТ в колекцията са вдъхновени от емблематични голове, отбелязани от петима индивидуални футболисти, които ще бъдат изсечени в НФТ. Футболистите, включени в NFTs, са Тим Кейхил, Джаред Боргети, Карли Лойд, Майкъл Оуен и Макси Родригес.

Колекцията ще бъде налична в Crypto.com, партньор на Visa за обменна търговия. Феновете, които желаят да участват в търга на НФТ, могат да се включат в процеса на наддаване, който ще остане отворен до 8 ноември. Колекцията ще направи своя официален дебют по време на Фестивала на феновете на ФИФА, насрочен за по-късно този месец. Фестивалът на феновете ще започне на 19 ноември и ще приключи на 18 декември.

Visa Masters of Movement ще даде възможност на феновете да създават и свои собствени специални НФТ, вдъхновени от любимите си футболни моменти. След това токенизираните активи ще бъдат отпечатани в Crypto.com, който е и официален спонсор на Световното първенство по футбол. Създателите могат да изберат предпочитаната от тях цветова схема въз основа на националните си цветове. Произведенията на изкуството могат да служат за подаръци и сувенири, като победителите имат възможност да изсекат колекционерските предмети като единствени по рода си НФТ.

Говорейки за колекцията и нейния потенциал за ангажиране на феновете, главният маркетинг директор на Crypto.com Стивън Калифовиц заяви:

„Световната купа по футбол™ е едно от най-очакваните спортни събития в света и ние сме изключително развълнувани да предоставим на феновете нов начин да се ангажират с това грандиозно събитие. Развълнувани сме да си партнираме с Visa в осъществяването на Visa Masters of Movement и да предложим на феновете възможността да създават и колекционират най-уникалните колекционерски предмети на Световното първенство по футбол в Катар 2022™, които ще живеят завинаги в блокчейн.“

ФИФА проучва крипто и метавселената

През последните месеци ФИФА навлиза в крипто и НФТ екосистемата. Още през юли управителният орган подаде заявление за търговска марка Metaverse преди Световното първенство по футбол. FIFA също така беше обявила партньорство с Algorand, превръщайки последната в първия официален спонсор на блокчейн платформата. Партньорството утвърждава Algorand като регионален поддръжник в Северна Америка и Европа за Световното първенство по футбол през 2022 г. Освен това Algorand ще бъде и официален спонсор на Световната купа на ФИФА за жени през 2023 г., която ще се проведе в Австралия и Нова Зеландия.

You may also like

Остави коментар